Harrasteet

Kalastus

Kalastusaluetta on koko Mikitänjoen vesistö, johon kuuluu kalarikas ja kuhistaan kuulu Luvanjärvi, jonka rannalla lomailukohde Tololan lomat sijaitsee.
Järven alapäässä on koskikaloistaan tuttu Luvankoski ja vielä alempana Kynäkosket, joista ongitaan, saadaan ja kuvataan kala ja vapautetaan veteen takaisin.
Luvanjärvestä ylöspäin on perhokalastajien suosiossa oleva Mikitänjoki.

     

Talvella verkkokalastus on hyvin antoisaa. Etupäässä tulee kuhaa joskin jokunen haukikin sekaan mahtuu.

      

 

Luvanjärveen kalastusluvat on hankkinut jo valmiiksi lomakylän isäntä. Koskiongintaan Luvankoskella ja Mikitänjoella luvat saa kännykällä numerosta 06060561441 tai Luvankoskella olevasta lippuautomaatista.

 

Marjastus ja sienestys

Koko kainuu ja Hyrynsalmi ovat runsaasti metsämarjaa tuottavaa aluetta. Ensimmäisenä kypsyy hilla, lakka, miksi sitä kukin nimittää, heinäkuun puolen välin jälkeen. Seuraava kypsyy mustikka, jota yleensä voi alkaa poimimaan heinäkuun lopulla, sinne saakka kunnes pakkanen vien sadon. Puolukka kypsyy seuraavana elokuu puolessa välissä ja sitä voi poimia aina lumen tuloon saakka. Karpalo on viimeksi kypsyvä marja, syyskuun lopulla ja sitäkin voi poimia lumen tuloon saakka.

Sienestys alkaa heti alku kesästä ja sitä riittää läpi kesän. Sienestys alkaa korvasienistä ja päättyy suppilovahveroihin.

   

Hyvänkin marjareissun jälkeen marjat pitää vielä selvittää pois roskista.

Melonta ja veneily

Melontaa ja veneilyä voi harrastaa Luvanjärvellä ja Luvanjärvestä lähtevässä kahdessa joessa, Mikitänjoessa sekä Kokkojoessa.

        

Kauniissa ja rauhallisessa luonnossa itsensä ja rakkaimpiensa ulkoiluttaminen vapauttaa tressistä ja rauhoittaa mielen.

 

 

Metsästys

Metsästystä harjoitetaan metsästysseuran omilla mailla sekä valtion mailla. Hirvien metsästys tapahtuu pääsääntöisesti  metsästysseuran vuokraamilla mailla.

         

Jänistä ja lintua metsästetään valtion mailla ja seuran mailla. Vesilintua metsästetään Luva-Moisio kalastushoitokunnan vesialueilla.

     

Seuran mailla ja vesialueella metsästämiseen luvat hankkii isäntä. Valtion mailla metsästämiseen jokainen metsästäjä itse hankkii metsästysluvat.

Metsästysalueen KARTTA
Metsästysluvat: Seuran maalle metsästysluvat välittää lomakylän isäntä ja valtion maille luvat saa oheisesta linkistä.
LUPALINKKI     

        

Metsästäjät majoitetaan loma-asuntoihin ja koirille on tilan pihapiirissä kolme koiratarhaa, jotka ovat katoksen alla ja lämmitettyjä.
Takalahden loma-asuntoon sallitaan viedä koirat ja kissat sisälle.

Tilalla kasvatetaan pienessä määrin fasaaneja ja ne päästetään tilan lähimaastoon vapaaksi luontoon,
missä koirien omistajat voivat harjoittaa koiriaan linnun haukuntaan ja seisovia koiria riistan merkkaamiseen.

 

Hiihto

   

Hiihtämistä voi harrastaa tilan omilla laduilla, jotka kulkee mökkien lähimaastossa ja Luvanjärven jäällä. Ladulle pääse heti mökin portailta.

Pyöräily

Lomakylän lähialueella on hyvä metsä- ja kylätieverkosto, mikä tarjoaa pyöräilijöille mielenkiintoisia maisemanäkymiä ja moni-ilmeistä luontoa.

 

PYÖRÄILYKARTTA

 

Kalankasvatus

Tilalla on kalankasvatus altaat, joissa kasvatetaan kirjolohta. Altaiden välittömässä läheisyydessä on tulisijalla varustettu laavu. Laavulla voi nauttia altaasta itse ongittua ja loimutettua lohta. Ellei kala tartu onkeen, niin voi paistaa makkarat.

     

Seikkailusta nauttiva retkeilijä voi yöpyä laavulla ja kuunnella yön ääniä ja katsella tähtiä ja revontulien loimuja.

 

Laavu on ympäristö, missä mieli herkästi altistuu hurvattomaan huulen heittoon. KARTTA

 

suomi